Vyhledávání


Kontakt

Btfy

E-mail: boruvecka19@gmail.com

Čokoládová pěna

Suroviny:

200g hořké čokolády,
6 vajec,
1 dcl vody,
špetku soli

Postup:

- Do malého kastrůlku nalámejte na malé kousky čokoládu a přidejte vodu. Za stálého míchání nechte na mírném ohni rozpustit. Jakmile vznikne hladká hmota, kastrůlek odstavte.
- Rozbijte vejce tak, že oddělíte žloutky od bílků. Do bílků přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh
- Když čokoláda lehce vychladne, přidejte žloutky. Pokud chcete pěnu lehčí a snadněji stravitelnou, použijte žloutky pouze 3.
- Do čokoládové hmoty opatrně vmíchejte sníh z bílků. Dejte to velké servírovací mísy nebo do šesti malých mističek a nechte vychladit
2-3 hodiny

 

 

Fotogalerie: mňamky♥♥♥